lördag 5 maj 2012

Underbart att resa!

Som jag tidigare nämnt så har det ju blivit en hel del länder besökta för vår del. Vår första resa blev till Asien i 1 månad. Vi hade köpt en flygstol till Bangkok men stannade där i mindre än 1 dygn (stod inte ut med alla avgaser!) innan vi snabbt köpte en bussbiljett som tog oss vidare ner till ön Koh Tao. Där gjorde vi vårt längsta stopp (ca 1 vecka) då vi tog ett "open water" dykcert! Sen fortsatte vi till ön Koh Samui och sen vidare ner genom Thailand och över till Malaysia. I huvudstaden Kuala Lumpur träffade vi några "Earth" vänner (datorspel) till Pelle som var riktigt trevliga och visade oss runt i staden. Därefter åkte vi ner till Singapore som vi sedan flög hem ifrån. Riktigt rolig resa!

Den andra lite längre resan var vår bröllopsresa till Guadeloupe i västindien. 2 veckor av ren romantik! :) Där passade vi även på att bli "advanced open water divers". Riktigt häftigt!

2008 åkte vi på en jorden runt resa. Vi flög först till Thailand och Bangkok där vi bodde i några dagar innan vi flög vidare till Vietnam och Ho Chi Minh City. Häftigast där var nog att krypa runt i Chu chi tunnels (tunnelsystemet som gjorde att vietnam vann kriget mot USA). Därifrån åkte vi sen buss genom Kambodja och tillbaka till Thailand. Från Thailand flög vi till Sydney, Australien för att sen ta oss upp till Brisbane. Roligast där var att hoppa fallskärm och att träffa Angela och David som vi träffade och lärde känna i Thailand. Nästa stopp blev Christchurch i Nya Zeeland. Via buss åkte vi sen upp genom sydön till nordön och Auckland. Efter en lång flygtur landade vi sen ett dygn tidigare i USA, rätt lustigt att flyga över tidszonerna :) I USA hyrde vi en bil och körde från Los Angeles upp till Las Vegas och var sen även till Grand Canyon innan vi körde ner till San Diego och tog bussen över till Mexico (där vi bara stannade över dagen). Från LA flög vi sen till London innan vi tillsut kom hem igen.
Många gör den här resan på minst 3 månader men eftersom vi inte kunde vara borta längre från våra jobb så blev det att göra det bästa av situationen och korta ner resan till 2 månader. Men det är nog bara Australien och USA som jag känner att vi fick förlite tid i.. Men oj så härlig resa! Nu längtar man till att dra iväg igen! Här kan ni förresten läsa om vår jorden runt resa via Resedagboken.

Den senaste lite längre resan var i somras då vi åkte på en husvagnsemester. Det var jag, Pelle, Jasper (då 10 månader) och min pappa. Vi körde först ner till Öland och fortsatte sen vidare till pappas morbror på österlen. Från Ystad tog vi sen färjan över till Polen och körde vidare genom Tyskland, Danmark och sen tillbaka till Sverige igen. På vägen hem stannade vi i Karlshamn så jag och pappa kunde gå på Sweden Rock Festival! :)

Dom länder vi har besökt än så länge är Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Polen, Estland, England, Irland, Österrike, Spanien, Madeira (tillhör Portugal), Frankrike, Guadelope (tillhör dock Frankrike), Tjeckien, Bulgarien, Cypern, Egypten, Thailand, Malaysia, Singapore, Vietnam, Kambodja, Kina, Australien, Nya Zeeland, USA och Mexico!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar